Pynt træet med julekugler

Noget af det bedste ved julen er juletræer. Det er så hyggeligt, når hele familien er samlet, og julepynten hentes frem, og træet skal pyntes. Ofte er der pynt fra både sidste år og forrige år, og noget julepynt nænner man aldrig at skille sig af med. Andre, knap så sentimentale familier, vælger helt nyt pynt hvert år, gerne med et tema. Det er også fantastisk, så flot et juletræ kan blive, når det overlades til designerhænder.

Men en ting er sikkert: uden julekugler går det ikke. Et rigtigt juletræ med mange kugler i flotte farver, spejlblanke og funklende, det er noget helt særligt. Der er noget fantastisk i mødet mellem det nåleklædte, grønne gran og så de runde blanke kugler, der hænger som store skinnende bobler og spejler alt den anden pynt. Glimtende strålende julekugler kan vi slet ikke undvære. Og heldigvis har butikkerne masser at vælge imellem.

Store frugter af tyndt fint glas

Vi kender alle sammen den gamle tegnefilm med Chip og Chap, der forvilder sig op i Mickey Mouses juletræ og møder de spejlblanke julekugler. Filmen er sjov for børn og voksne, også selv om de har set den hundrede gange før. Men den er også en god beskrivelse af magien ved et juletræ. En magi vi alle gerne vil have i vores eget private juletræ. Og her er julekugler en vigtig ingrediens.

Man kan få julekugler af glas og af plastik, ja, man kan endda få julekugler af papir. Flot ser det ud med kugler på juletræet. Hvis man er designer-typen, så vælger man måske et tema med kun én eller to farver kugler. Det kan blive vældig flot med farvetema på juletræet.

Der hvor træet kommer fra

De flotte julekugler er formentlig symbol på de frugter, der skal komme på træerne, når vinteren er ovre, og sommeren vender tilbage på ny. Under alle omstændigheder er der ikke noget, der klæder et juletræ som julekugler. Det er virkelig en lyst at se derpå, når træet står pyntet og glimter og funkler i al sin glans. Med flotte, blanke julekugler på. God jul!