Overalls er Mere end Bare Arbejdsbukser

Når man ser et par overalls i dag, så tænker de fleste mennesker på dem, som værende arbejdsbukser. Det giver da også god mening, da overalls er utroligt praktiske i forbindelse med mange typer arbejde. Det er nemlig hurtigt og nemt at hoppe i et par overalls, og så er resten af ens tøj beskyttet imod slid og snavs. Hvis man arbejder med jord, eller andre ting der let gør én beskidt, så er et par overalls altså helt og aldeles oplagte. De er typisk lavet af et materiale, der er meget slidstærkt, og rimeligt let at vaske. Man behøver altså ikke at tænke alt for meget over, hvad for noget tøj man tager på den dag. Tøjet vil være dækket af ens overalls, og dermed godt og grundigt beskyttet. Mange overalls kommer desuden med et hav af lommer, store og små, hvilket gør dem til rigtigt praktiske arbejdsbukser.

Men bare fordi overalls er praktiske som arbejdsbukser, betyder det jo ikke, at man ikke kan have dem på udenfor jobbet. Hvis man gør det i dag, så vil mange nok kigge lidt skævt til én. Måske tror de, at du er på arbejde lige nu, eller du lige har fået fri. Nu om dage er overalls associeret med arbejdstøj i sådan en grad, at de fleste antager, at ens brug af overalls er arbejdsrelateret. Men sådan har det ikke altid været.

Tilbage i 60’erne blev overalls nemlig ufatteligt moderne. De kom frem cirka samtidig med, at cowboybukserne blev populære, og stort set alle gik rundt i et par denim overalls. Det er lidt sjovt at tænke på, ikke? At noget vi ser som arbejdstøj i dag, engang var den højeste mode. Det vildeste er dog, at der er god chance for, at overalls vil blive moderne igen inden længe!

Overalls har nemlig sneget sig ind i moden igen og igen, med cirka 10 års mellemrum. De var populære i 60’erne og så igen sidst i 70’erne. Nogen gange sker der selvfølgeligt lidt med designet. I 80’erne var det forvaskede overalls der var den højeste mode. Nogen gange træder overalls kun ind i moden i visse subkulturer. Det så vi i 90’erne, hvor overalls var moderne blandt skaters der elskede at stå på skateboard.

Hvis trenden holder, så kan vi altså se frem til, at overalls igen bliver moderne omkring 2028. Det er i hvert fald mit personlige bud, baseret på den historiske udvikling. Ind til da, vil de dog altid være at finde, som dejligt praktiske arbejdsbukser. Du bør da heller ikke holde dig tilbage, hvis du godt kan lide at gå rundt i overalls til hverdag. Du er jo reelt bare på forkant med moden! Overalls er altså langt mere, end bare arbejdsbukser.

Mest populære