Forstå Dine Behov Før du Vælger Regntøj

Der er ingen tvivl om, at man har brug for regntøj, når man opholder sig i Danmark. Vi er et af de lande på verdensplan, ar har flest regnvejrsdage i løbet af året. Det er heller ikke småregn vi snakker om: der kan godt falde rigtigt mange millimeter, på en god dansk regnvejrsdag. Det betyder også, at en paraply ikke altid er nok. Det er selvfølgeligt praktisk bare at kunne slå en paraply op, når regnen melder sig, men den har sine begrænsninger. Vi har også meget blæst her i landet, og så hjælper paraplyen ikke specielt meget. Måske formår man at holde håret tørt: men ens ben er helt og aldeles gennemblødte af regn, efter bare få minutter udenfor.

Den eneste rigtigt løsning er altså et godt sæt regntøj. Men hvad vil det egentligt sige, at et sæt regntøj er ”godt”? Der findes jo ufatteligt mange forskellige muligheder på markedet, og det er ikke helt let at se, hvad forskellen skulle være. Regntøj skal vel bare kunne holde én tørt – og kan det hele ikke det?

Der er faktisk stor forskel på de forskellige typer regntøj. Det er derfor en fejl, bare at købe det første sæt du får fingrene i. Den bedste måde at vælge det rette regntøj på, er ved at sætte dig ned, og kortlægge dine behov. Det lyder måske som en stor opgave, men det kan faktisk klares på ganske få minutter. Du kender allerede dine behov: du skal bare have sat nogen ord på dem.

Forskellige sæt regntøj er designet efter, at kunne klare forskellige styrker vandsøjletryk. Dette tal beskriver hvor godt tøjet håndterer styrken af vejret. Hvis du primært opholder dig inde i byerne, hvor du er omgivet af bygninger, og hurtigt kan komme i tørvejr, så er helt ned til 3.000mm ganske okay. Det vil holde dig fint tør, det vejer næsten ingenting, og koster heller ikke særligt meget.

Hvis du derimod har et behov for at kunne cykle i regnvejret, eller måske opholder dig i regnen i flere timer, så skal dit regntøj kunne tolerere et højere vandsøjletryk. De fleste danskere ville være fint dækket ind med 10.000mm, men du skal ikke være bange for at gå endnu højere, hvis du har behovet for det.

Den anden faktor du skal være opmærksom på er, hvor åndbart regntøjet er. Regntøj med høj åndbarhed koster typisk flere penge, men det er godt givet ud, hvis du cykler eller motionerer i dit regntøj. Hvis laver aktiviteter hvor du kommer til at svede, så er det vigtigt, at regntøjet er åndbart. Hvis du bare går lidt rundt, og hurtigt kommer indenfor igen, så behøver du ikke gå op i åndbarheden.

Som du kan se, så er det langt lettere at vælge regntøj, når først man har kortlagt sine behov.

Mest populære