Dette skal du bruge til flugtskydning

Flugtskydning startede som en måde, hvor skytten eller jægeren kunne øve sine skydefærdigheder. Men over tid er flugtskydning blevet en slags sportsskydning, hvor man med en haglbøsse skyder efter flyvende mål. Hvis du er helt ny i flugtskydning, så læs med her og lær lidt om noget af det nødvendige udstyr, der er værd at investere i.

Som nybegynder i sporten tænker man måske, at det eneste nødvendige udstyr, der skal til for at komme i gang, er haglgeværet og kuglerne. Men hvis man kan forestille sig at være i sporten over længere tid, så er det værd at investere i lidt mere udstyr til at understøtte sine skydekompetencer og til at gøre det mere behageligt at træne flugtskydning.

Vest til sporten

Udefra set kan det syne underordnet, hvilket tøj man har på, når man står med geværet og skyder efter flyvende mål. Men det er vigtigere, end det ser ud, hvilket er noget, man lærer, når man har skudt i en periode og fået fornemmelse for, hvad sporten indebærer. En vest, der er beregnet til flugtskydning, som både giver en god bevægelsesfrihed og har patronlommer, kan være en god investering.

Haglgevær

Uden et haglgevær er der ingen flugtskydning. Det er den primære investering, som hele sporten drejer sig om. Derfor er det også den dyreste investering. Haglgevær fås i forskellige prisklasser, og alt efter hvilken slags skytte man er, kan det ene gevær have en fordel frem for det andet. Derfor er det bedst at tage sig god tid, inden man falder for ét bestemt haglgevær.

Høreværn og skydebriller

Det er heller ikke helt lige meget, hvilke briller man har på, når man skyder. Det kan betale sig for oplevelsen og resultatet at investere i et par skydebriller, der er designet til, at skytten kan koncentrere sig bedre om skuddet. Man kan få skydebriller i høj kvalitet, som for eksempel også minimerer fugt på glasset.

Dertil er det også vigtigt at beskytte sin hørelse mod de støjende skud, hvor et godt sæt høreværn er det noget af det første, man have med i sit arsenal, når man skal ud at skyde.

Mest populære