Andeterrine
Ingredienser
- Ingredienser: 3 stk berberiandebryst à 300 g
- 2 spsk cognac
- 3 tynde skiver bacon
- 1 løg, 100 g
- 1 madæble, 150 g
- 1 tsk rosmarin
- 1½ tsk knuste enebær
- 2 tsk salt
- 1 tsk groftmalet peber
- 2 dl piskefløde
- 2 æg
Pynt:
- 65 g pinjekerner
Fremgangsmåde Andeterrine
Fjern sener fra kødet og fjern fedt og skind fra én brystfilet. Skær brystfileten uden fedt i 1 cm tynde strimler og mariner dem i cognac i mindst 1 time.
Skær de to brystfileter med fedt samt baconskiverne i tern. Hak løget i foodprocessoren, tilsæt kødterningerne og hak dem. Skræl æblet og del det i mindre stykker, kom det sammen med resten af ingredienserne incl. cognac, med uden andestrimlerne, i foodprocessoren. Bearbejd farsen i ca. 20 sek.
Fordel halvdelen af farsen i en smurt 1½ l brødform. Læg bryststrimlerne på og derefter resten af farsen. Glat overfladen og drys med pinjekerner og sæt formen i en kold ovn. Indstil på 175° og bag i 55 min. Sluk ovnen og lad terrinen stå ved eftervarmen i 10 min. Afkøl terrinen under pres.